YOUNGTIMER OP DE ZAAK: EXCLUSIEF EN TOCH VOORDELIG

Verstand en gevoel willen elkaar nog weleens bijten. Maar rijden in een youngtimer brengt ze juist samen.

Youngtimer voor zakelijk gebruik

Rijden in een exclusieve auto geeft een gevoel dat moeilijk is uit te leggen. Wij noemen het pure liefde. Zoveel schoonheid dóet iets met u. En wat dacht u van de uitstraling die een fraaie auto naar uw klanten heeft? Daarnaast kan een youngtimer zakelijk ook erg voordelig uitpakken. Een youngtimer is de perfecte balans tussen ratio en emotie.

Voordelen van met een youngtimer zakelijk rijden

De youngtimers in onze collectie zijn luxe, onderscheidende auto’s met een hoge cataloguswaarde. Toch bent u met een youngtimer op de zaak meestal voordelig uit. Hoe kan dat?

 • De bijtelling is lager dan bij nieuwere auto’s als gevolg van de youngtimerregeling. Dat levert aanzienlijke besparingen op.
 • Youngtimers zijn relatief goedkoop in aanschaf. Zo heeft u een zakelijke auto met kwaliteit en klasse, zonder hoge aanschafkosten die zwaar op uw onderneming kunnen drukken.
 • De afschrijving is vaak relatief gunstig.
 • Net als bij elke andere zakelijke auto is de btw op brandstof, onderhoudskosten, parkeerkosten enzovoorts terugvorderbaar.

Duurzaamheid en youngtimers

Nieuwe auto’s zijn milieuvriendelijker. Aan de andere kant: ook voor de productie en het transport van een nieuwe auto en het slopen van een oude auto zijn veel grondstoffen en energie nodig.

Youngtimers en veiligheid

Veiligheid is vanzelfsprekend een belangrijk aspect. Want het gaat uiteindelijk niet om de auto, maar om de inzittenden. De auto’s in onze collectie zijn daarom doorgaans uitgevoerd met alle actieve en passieve veiligheidssystemen. Deze beschermen u beter bij een crash dan het gemiddelde koekblik kan.

Youngtimer op de zaak, hoe zit het met btw?

De meeste auto’s in onze collectie zijn margeauto’s. Dat houdt in dat ze minimaal één keer in het bezit zijn geweest van een particulier in Europa, waardoor er geen btw meer hoeft te worden gerekend bij het verkopen van de auto. U koopt uw youngtimer dus zonder marge ofwel btw.

Btw-correctie

Ondernemers met een ‘auto van de zaak’, die bijtelling betalen en die met hun auto zowel zakelijke als privékilometers maken, moeten rekening houden met een btw-correctie. Deze regeling is door de overheid in het leven geroepen om de kilometers te corrigeren die u privé rijdt en waarover u dus geen btw kunt terugvorderen. De regel luidt als volgt:

 • Heeft u een auto gekocht via de marge-regeling, dus zonder dat u btw kon verrekenen? Dan moet u 1,5% van de cataloguswaarde als correctie betalen.
 • Heeft u een auto gekocht via de btw-regeling (waarbij u bij aankoop btw heeft kunnen verrekenen)? Dan betaalt u 2,7% van de cataloguswaarde als btw-correctie.

Betaalt u de btw-correctie, dan mag u alle btw terugvorderen voor de kosten die u maakt voor bijvoorbeeld brandstof, onderhoud, (winter-)banden en accessoires.

Alternatief voor btw-correctie: kilometerregistratie

U kunt er ook voor kiezen om een sluitende kilometerregistratie bij te houden. Hiermee kunt u de werkelijke verhouding tussen privékilometers en zakelijke kilometers aantonen, en de btw over de gemaakte autokosten terugvorderen naar rato van het percentage zakelijke kilometers.

Maatschap of vof en 1,5%-regeling

Heeft u privé een youngtimer gekocht en maakt u deel uit van een samenwerkingsverband zoals een maatschap of vof? Dan mag uw maatschap of vof onder bepaalde voorwaarden de 1,5%-regeling toepassen.

Vragen over zakelijk rijden met een youngtimer? Neem contact op.

Passie voor unieke auto’s

AUTOSCOUT 24

5 STERKE PUNTEN

 • Zakelijk voordeel
 • Voor en door liefhebbers
 • Bewezen kwaliteit
 • Veiligheid
 • Topservice

BLIJF OP DE HOOGTE

AUTOSCOUT 24

BLIJF OP DE HOOGTE

NEEM CONTACT MET ONS OP

Koster en Hogeslag Youngtimers
Sisalstraat 58
8281 JK Genemuiden
038 - 260 01 21
info@khyoungtimers.nl

Openingstijden

 • Maandag t/m Zaterdagop afspraak
 • Zondaggesloten

© Copyright Koster en Hogeslag /Op al onze producten en diensten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.